Vi valgte Active Dry Tech

Før var det fukt i alle vegger i kjelleren, nå er de helt tørre. Familien Ertunc installerte en teknisk løsning der elektriske impulser hindrer vann i å trenge inn i huset.

Bilde

 

Langs kjellerveggen, rett over gulvet kan vi skimte små borehull med 60-70 cm. mellomrom. I hullene sitter elektrodereplugger, sammenkoblet med tynn ledning. Ledningen går i et lukket system til en kontrollboks på veggen i vaskerommet. Boksen fungerer som en regulator og sender ut impulser til elektrodene.

For å være helt ærlig var vi litt skeptiske til å installere denne ordningen. Det virket litt for godt til å være sant sier Connie Sæthre og Bulent Ertunc huseiere i Rælingen.

Da det unge paret overtok huset, hadde de planlagt å rehabilitere og innrede kjelleren til en utleieenhet. De oppdaget at det var fukt i veggene. Huset ligger i en fjellskråning og regn- og grunnvann renner rett mot kjellermuren. Det meste av vannet ledes bort via drensystemet  som man antok var i orden men dette var i så fall ikke tilstrekkelig. Paret begynte å vurdere en omfattende og svært kostbar drenering. Men, på en messe fikk de høre om en metode som kalles ACTIVE DRY TECH.

Vi tegnet avtale med foretaket som innebærer at fuktfjerningssystemet må gi resultater innen en viss tid, ellers behøver vi ikke å betale. Garantien gjorde det enklere for oss å våge å teste systemet. På installasjonstidspunktet viste målinger ekstremt høyt fuktnivå i veggene. Kort tid etter installasjonen av ACTIVE DRY TECH systemet merket vi stor forandring. Kjeller- og fuktlukten er forsvunnet og veggene er helt tørre.

Etter 3-4 uker viste kontrollmålingene at vegger som tidligere hadde svært høy fuktberdi, nå lå godt under godkjent verdi. Nå, fire år senere er veggene fortsatt helt tørre. Ingen tegn til fukt og heller ingen tegn til kjellerlukt.

Vi er kjempeglad for at vi slapp å drenere på nytt. Det hadde medført bl.a. riving og gjenoppbygging av terrassen og omfattende ødeleggelse av hagen med trafikk av anleggsmaskiner og lignende. I tillegg sparte vi ca. 120,000 kroner ved å bruke ACTIVE DRY TECH i stedet for tradisjonell drenering. Besparelsen ved å bruke ACTIVE DRY TECH har vi nå brukt til å lage utleieleilighet i kjelleren. For oss som var i etableringsfasen har dette tilført oss en kjærkommen ekstrainntekt.

Ikke minst er vi trygge på at vår leietaker bor i et sundt og trygt bomiljø uten sopp og mugg.

 

Vi har også valgt Active Dry Tech for avfukting:

Marius Brodersen
Adress: Iver Holtersvei 2, 2013 Skjetten, Norge
Mail: marius@pdata.no

Bild


 

Arne Orstad
Adress: Bolstadvn 76, 3430 Spikkestad, Norge

Bild

 

Ekaterina Pardali
Adress: Esbiörn Schillersgatan 25, Mölndal
Bli med hjem til Ekaterina:
http://www.youtube.com/watch?v=ulBI_BVWil4

Bild


 

Sigge Jönsson
Adress: Hulelycksgatan 35, Mölndal
Bli med hjem till Sigge:
http://www.youtube.com/watch?v=3e4-9-yjcsA

Bild

 

Lars Lorentzon
Adress: Bansviksgatan 39, Lysekil
Bli med hjem til Lars:
http://www.youtube.com/watch?v=7vZ_tcA8cws

Bild

 

Ordförande Ronny Signert
Adress: Brf Aschebergsgatan 32, Göteborg
"Vi hade brottats med fuktproblem in en av våra affärslokaler under flera år utan att lyckas. Största problemet var i en mellanvägg mot grannfastigheten. Dränera var inte möjligt. Vi valde att prova Active Dry Techs teknik eftersom vi inte hade något att förlora, dom garanterade att det skulle bli torrt annars behövde vi inte betala. Jag måste rekommendera Active Dry Tech, de engagerar sig i problemet. Deras system är ju onekligen fantastiskt."

Bild

 

Peter Breding, lokalinnehavare
Adress: Johannebergsgatan 24, 412 55 Göteborg
Fastighetsägare: Skanse Fastigheter
Mail: peterbreding@gmail.com
"Vi hade haft fuktproblem länge, med mögeltillväxt utan att hitta en lösning. Gräva gick inte, vi ägde inte ens marken dvs gatan utanför. Rummet var snyggt inrett med klinkergolv mm, men tyvärr obrukbart. Active Dry Techs teknik blev det som räddade allt. Smartare sätt att torka en källare kan inte finnas."

Bild

 

Bostadsrättsföreningen Alfhemsgatan 7, Göteborg
"Vid dräneringen av fastigheten lämnades en fasad som var för svår att komma åt. Det visade sig att vi fick fukt i en del förråd med dålig lukt därtill. Installatörens mätning visade på max utslag före installationen och nu efteråt är det torrt. Ett minst sagt smidigt system."

Bild